
Reteta este inspirata de la Prajitura vegana cu multa nuca.
Ingrediente:
450 g faina integrala de grau
250-300 g zahar brun (din cel inchis la culoare si lipicios, cu gust de caramel)
1 plic praf de copt
1 lingurita bicarbonat de sodiu
1/4 lingurita sare
250 ml apa minerala sau apa plata
80 ml ulei de floarea soarelui
1 fiola esenta de vanilie
300 g iaurt de cocos
zmeura proaspata, cam 250 g
Preparare:
Se incinge cuptorul la 200 grade Celsius si se tapeteaza o tava cu dimensiunile de 35 x 20 cm cu hartie de copt.
Intr-un bol incapator se amesteca apa minerala/plata, uleiul si zaharul brun cu un tel de mana pana cand se dizolva zaharul si nu mai raman bulgarasi. Se adauga apoi esenta de vanilie si iaurtul si se amesteca bine.
In alt bol se amesteca faina integrala de grau cu praful de copt, sarea si bicarbonatul.
Se amesteca cele doua compozitii, cea uscata se rastoarna peste cea lichida. Va rezulta un aluat gros de consistenta unei smantani groase.
Rastoarna tot aluatul in tava pregatita si niveleaza-l cu o spatula de silicon. Din loc in loc se pune zmeura proaspata. Zmeura nu se va afunda in aluat, deoarece aluatul este de o consistenta densa.
Prajitura se coace circa 45 de minute – 60 de minute sau pana la proba cu scobitoarea. Depinde de cuptor. Eu, la un moment dat am dat cuptorul chiar la 220 grade Celsius.
Prajitura se pudreaza cu putin zahar pudra cat in ca este fierbinte, se lasa la racit complet, apoi se portioneaza.
Pofta buna!



Pingback: Rasturnata cu banane, de post | Artă și savoare