
Reteta clasica, de la bunica, o gasiti aici.
Ingrediente:
1/4 kg zahar tot (merge chiar si zahar de stevie, insa, cu siguranta, trebuie redusa cantitatea, as zice ca 100-150 g sunt suficiente)
250 ml lapte de soia
1/2 kg biscuiti populari macinati (citi ingredientele, unele branduri mai contin si lapte praf sau zer praf)
2 linguri cu varf cacao
2 lingurite esenta de rom
150 g unt vegan (Naturli sau Violife)
5 linguri nuca macinata
visine din visinata sau visine din compot (din acelea puse fara samburi, special pentru prajituri, deoarece se pastreaza mai carnoase)
Nuca de cocos pentru tavalit
Preparare:
Laptele de soia, zaharul si esenta de rom se pun pe foc, pana cand laptele se infierbanta, fara a fierbe, iar zaharul s-a dizolvat complet. Amestecati din cand in cand.
Intr-un bol se amesteca biscuitii macinati fin, nuca macinata si cacaua. Se taie untul cubulete peste biscuiti, iar deasupra se toarna laptele caldut, merge chiar fierbinte.
Se omogenizeaza totul cu o lingura de lemn si se lasa in repaus pana cand compozitia devine potrivita pentru modelat, adica este inca calduta.
Se ia aluat in palma, la mijloc se pune cate o visina, se fac bilute si apoi se tavalesc prin nuca de cocos.
Se pastreaza la frigider in recipiente de plastic, cu capac.
Pofta buna!