Bombe, de post

Am inlocuit doar laptele si untul din reteta clasica, de la bunica, cu variantele vegane si, gata, au aparut bombitele de post, numai bune de devorat.

Reteta clasica, de la bunica, o gasiti aici.

Ingrediente:

1/4 kg zahar tot (merge chiar si zahar de stevie, insa, cu siguranta, trebuie redusa cantitatea, as zice ca 100-150 g sunt suficiente)
250 ml lapte de soia
1/2 kg biscuiti populari macinati (citi ingredientele, unele branduri mai contin si lapte praf sau zer praf)
2 linguri cu varf cacao
2 lingurite esenta de rom
150 g unt vegan (Naturli sau Violife)
5 linguri nuca macinata
visine din visinata sau visine din compot (din acelea puse fara samburi, special pentru prajituri, deoarece se pastreaza mai carnoase)
Nuca de cocos pentru tavalit

Preparare:

Laptele de soia, zaharul si esenta de rom se pun pe foc, pana cand laptele se infierbanta, fara a fierbe, iar zaharul s-a dizolvat complet. Amestecati din cand in cand.


Intr-un bol se amesteca biscuitii macinati fin, nuca macinata si cacaua. Se taie untul cubulete peste biscuiti, iar deasupra se toarna laptele caldut, merge chiar fierbinte.


Se omogenizeaza totul cu o lingura de lemn si se lasa in repaus pana cand compozitia devine potrivita pentru modelat, adica este inca calduta.

Se ia aluat in palma, la mijloc se pune cate o visina, se fac bilute si apoi se tavalesc prin nuca de cocos.


Se pastreaza la frigider in recipiente de plastic, cu capac.

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s