Negresa vegana cu multa nuca

Ceva bun pentru acest inceput de saptamana fierbinte.

Ingrediente:

330 g faina integrala

250 g zahar brun (din cel inchis la culoare si lipicios, cu gust de caramel)

1 plic praf de copt

1 lingurita bicarbonat de sodiu

1/4 lingurita sare

2 linguri cacao

100 g nuca

260 ml apa minerala

80 ml ulei de floarea soarelui

1 fiola esenta de vanilie

1 fiola esenta de rom

Preparare:

Se incinge cuptorul la 180 grade Celsius si se tapeteaza o tava cu dimensiunile de 20 x 20 cm cu hartie de copt.

Intr-un bol incapator se amesteca apa minerala, uleiul si zaharul brun cu un tel de mana. Se adauga apoi esenta de vanilie, esenta de rom, praful de copt si bicarbonatul si se amesteca bine.

La final incorporam faina amestecata cu sarea si cacaua. Omogenizam totul bine cu telul.

Ultimele adaugate sunt nucile tocate grosier cu cutitul, jumatate. Cealalta jumatate o pastram pentru a o presara deasupra.

Va rezulta un aluat gros, care se niveleaza cu ajutorul unei spatule in tava pregatita si tapetata cu hartie de copt. Deasupra presaram nuci maruntite.

Prajitura se coace circa 45 de minute sau pana la proba cu scobitoarea.

Se lasa la racit complet, apoi se portioneaza.

Pofta buna!

One response to “Negresa vegana cu multa nuca

  1. Pingback: Prajitura de post cu zmeura | Artă și savoare

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s