Rasturnata cu banane, de post

Daca-i post, mie tot de dulce mi-e pofta 😀

Cam aceleasi ingrediente ca in reteta cu zmeura.

Ingrediente:

450 g faina integrala de grau

250-300 g zahar brun (din cel inchis la culoare si lipicios, cu gust de caramel)

1 plic praf de copt

1 lingurita bicarbonat de sodiu

1/4 lingurita sare

250 ml apa minerala sau apa plata

80 ml ulei de floarea soarelui

1 fiola esenta de vanilie

300 g iaurt de cocos/soia

1 lingurita rasa scortisoara

5 banane bine coapte

Preparare:

Se incinge cuptorul la 200 grade Celsius si se tapeteaza o tava cu dimensiunile de 35 x 20 cm cu hartie de copt.

Intr-un bol incapator se amesteca apa minerala/plata, uleiul si zaharul brun cu un tel de mana pana cand se dizolva zaharul si nu mai raman bulgarasi. Se adauga apoi esenta de vanilie si iaurtul si se amesteca bine.

In alt bol se amesteca faina integrala de grau cu praful de copt, sarea, scortisoara si bicarbonatul.

Se amesteca cele doua compozitii, cea uscata se rastoarna peste cea lichida. Va rezulta un aluat gros de consistenta unei smantani groase.

Tava se tapeteaza cu rondele de banane. Apoi se rastoarna tot aluatul in tava pregatita si se niveleazacu o spatula de silicon.

Prajitura se coace circa 45 de minute – 60 de minute sau pana la proba cu scobitoarea. Depinde de cuptor. Eu, la un moment dat am dat cuptorul chiar la 220 grade Celsius.

Se lasa la racit complet, apoi se portioneaza.

Eu am pastrat prajitura 3 zile in cutii de plastic, cu capac, si s-au tinut foarte moi.

Faina integrala mie imi place, iese o prajitura cu o consistenta rustica, grunjoasa, se simte taratea, iar mie imi place mult acest aspect.

Se poate folosi si faina alba in loc de cea integrala, posibil sa nu fie nevoie de atat de multa apa.

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s