Papanasi cu branza de vaci, fierti

E prima data cand ii fac, iar pe luni pregatesc portie dubla. Sunt fantasticiii, pe mine si pe fie-mea ne-au cucerit.

Ingrediente:

Pentru papanasi:

500 g branza dulce de vaca

3 oua

1 praf de sare

2 plicuri zahar vanilat

1 lingura zahar tos

5 linguri gris

Pentru finisare:

100 ml ulei

200 g pesmet

1/2 lingurita scortisoara

2 linguri zahar tos

Preparare:

De la bun inceput precizez ca eu am folosit zahar de stevie 😀 Deja nu ma mai pot desparti de el, am cam inceput sa inlocuiesc cu totul zaharul clasic.

Papanasii astia se pot servi ca atare, simpli, doar cu zahar presarat deasupra sau cu smantana si dulceata.

Astazi, eu i-am preferat simpli, cu putin zahar de stevie.

Cum se prepara? Mai simpla decat aceasta reteta nici ca se poate.

Intr-un bol se amesteca branza (trebuie sa fie branza bulgarasi, uscata, adica scursa bine; zerul prea mult in branza iti va strica papanasii) cu galbenusurile, zaharul vanilat, zaharul tos, un praf de sare si cele 5 linguri de gris. Se amesteca totul foarte bine. La final se incorporeaza albusurile batute spuma cu un praf de sare. Dupa ce ai omogenizat totul foarte bine, bolul se da la frigider pentru o ora.

Dupa ce a trecut ora de „odihna”, se pune apa la fiert intr-o oala mare. Intre timp te ocupi si de prajirea pesmetului. Se ia un wok, se incalzeste putin uleiul, se adauga pesmetul si se amesteca foarte bine, invartindu-se mereu pesmetul cu o lingura de lemn pentru a nu se arde. Cand pesmetul capata o culoare maronie frumoasa, gata, se ia de pe foc si se amesteca cu scortisoara si zaharul. Se lasa deoparte.

In apa care fierbe se dau drumul bilutelor de branza, formate cu mana usor umezita, bilute de marime mica. Mie mi-au iesit 25 la numar. De preferat sa nu se fiarba toti papanasii deodata, ci in 2-3 ture, cate 10 deodata. Din momentul in care papanasii se ridica la suprafata, se mai lasa la fiert 2-3 minute (eu am preferat si aceste minute pentru a fi sigura ca sunt fierti 100%), apoi se scot cu o spumiera si se tavalesc prin pesmet.

Gata, de acum se pot servi, calzi sau reci sunt la fel de buni.

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s