Un dulce din Ardeal cu care mi-am rasfatat Ioanul, ieri, in zi de sarbatoare…
Reteta Laura Laurentiu.
”Ingrediente:
Pentru aluat:
500 de grame de făină
200 ml lapte gras
3 gălbenușuri
20 de grame drojdie proaspătă/ 1 plic drojdie uscata
100 de grame de zahăr
1/2 linguriță de sare
80 de grame de unt 80% grăsime
30 ml ulei floarea soarelui
1 linguriță esenta vanilie
coaja rasă de la 1 lămâie
Pentru crema de griș:
500 ml lapte gras
60 de grame de griș
200 de grame de zahăr
1/2 linguriță de sare
1 păstaie de vanilie
3 oua
Pentru finisare:
4 gălbenușuri
200 de grame de smântână grasa
30 de grame de zahăr
15-16 prune coapte sau 2 compoturi de prune
1 lingură zahăr pudră
Pingback: România dulce – Out4Food