Tahini facut in casa

img_20161230_143115

Nu ai nevoie de multe ingrediente, doar de un robot de bucatarie bun si pasta de susan iti sta mereu la dispozitie 🙂

 

Ingrediente:

 

2 cani susan alb, crud

1/2 cana ulei de floarea soarelui

1 lingurita sare de Himalaya, roz

 

Preparare:

 

Se incinge o tigaie de teflon bine. Se pune o cana de susan si se lasa pe foc amestecand continuu pana cand devine auriu frumos, fara a se face maroniu. Se lasa la racorit. La fel se procedeaza si cu a doua cana de susan.

Se pregateste robotul de bucatarie. Se adauga o cana de susan auriu, racorit, 1/2 lingurita sare, putin ulei de floarea soarelui si se lasa cateva minute la viteza maxima. In functie de puterea robotului, pasta de susan se face mai repede si mai fina. Eu am mai adaugat si putina apa pentru ca mi-a rezultat o compozitie mult prea tare.

Se procedeaza la fel si cu a doua cana de susan auriu.

Se pastreaza tahini in borcane inchise, la frigider.

 

Pofta buna!

 

img_20161230_142815

Anunțuri

2 responses to “Tahini facut in casa

  1. Pingback: Coconut Chocolate Fudge, varianta raw vegana | Artă și savoare

  2. Pingback: „Caramele” raw vegane | Artă și savoare

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s