Prajitura pufoasa cu mere

DSC04665


Pentru blat:

* 1 pachet de 200 g unt
* 1 borcan de 200 de smantana
* 2 oua

* 1 plic praf de copt
* zahar dupa gust
* 1 praf de sare,
* o esenta de rom
* faina cat cuprinde.

Pentru umplutura:

* 2 kg de mere
* zahar dupa gust
* scortisoara si nucsoara.

In plus:

* gris
* zahar pudra
* hartie de copt.

Preparare:

Se framanta bine ingredientele ( la temperatura camerei ) pentru aluat. Se lasa sa se odihneasca 30 de minute. Se taie aluatul in 2 bucati si se intind doua foi. Se tapeteaza o tava dreptunghiulara cu hartie de copt. Se intinde prima foaie. Cu o furculita se impunge aluatul pe alocuri. Peste prima foaie se pune o cantitate suficienta de gris. Iar deasupra se toarna compozitia de mere curatate, rase s amestecate cu zahar si condimente. Se pune deasupra si foia a doua. Se impunge si aceasta cu furculita. Se da la cuptorul preincalzit pentru 40 de minute.

DSC04668

DSC04671

Lasă un comentariu