Prajitura pufoasa cu mere

DSC04665


Pentru blat:

* 1 pachet de 200 g unt
* 1 borcan de 200 de smantana
* 2 oua

* 1 plic praf de copt
* zahar dupa gust
* 1 praf de sare,
* o esenta de rom
* faina cat cuprinde.

Pentru umplutura:

* 2 kg de mere
* zahar dupa gust
* scortisoara si nucsoara.

In plus:

* gris
* zahar pudra
* hartie de copt.

Preparare:

Se framanta bine ingredientele ( la temperatura camerei ) pentru aluat. Se lasa sa se odihneasca 30 de minute. Se taie aluatul in 2 bucati si se intind doua foi. Se tapeteaza o tava dreptunghiulara cu hartie de copt. Se intinde prima foaie. Cu o furculita se impunge aluatul pe alocuri. Peste prima foaie se pune o cantitate suficienta de gris. Iar deasupra se toarna compozitia de mere curatate, rase s amestecate cu zahar si condimente. Se pune deasupra si foia a doua. Se impunge si aceasta cu furculita. Se da la cuptorul preincalzit pentru 40 de minute.

DSC04668

DSC04671

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s