Banuți de vanilie/scorțișoară

Ingrediente:

  • 100 grame unt moale;
  • 4 linguri de miere fluidă;
  • 2 ouă;
  • 2 batoane de vanilie;
  • 250 grame de făina;
  • 1 linguriță praf de copt.


Preparare:

Se pune untul într-un vas și se adaugă mierea și ouăle. Se bate cu mixerul electric până se obține un aspect cremos.
Se taie în două pe lungime batoanele de vanilie, li se scobește interiorul cu un cuțit, apoi se adaugă peste crema de unt.
Se preîncălzește cuptorul la 200 de grade.
Se amestecă bine făina cu praful de copt și se înglobează treptat în crema de unt și vanilie.
Se unge o tavă cu unt sau se tapetează cu hârtie de copt.
Se scot gogoloaie din aluat cu o linguriță și se pun în tava la 3 cm unele față de altele, deoarece în timpul coacerii cresc ușor în volum.
Se bagă în cuptor pentru 10 minute, până devin aurii. Sunt gata când marginile li se rumenesc frumos. Aceștia trebuie scoși imediat din cuptor și din tavă deoarece se întăresc repede și crapă. Vă puteti ajuta de un cutit pentru a desprinde bănuții de tavă.
Se servesc calzi sau se pot păstra în cutii metalice închise ermetic.

Alternativă: miezul batoanelor de vanilie poate fi înlocuit cu 2 pliculețe de zahăr vanilat sau cu 3 lingurițe de scorțișoară.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s