Mere umplute, la cuptor

De pofta!

Ingrediente:

5 mere mai micute

100 g nuca macinata

2 linguri de miere

1/2 lingurita scortisoara macinata

optional: 1 lingura zahar de stevie

Preparare:

Se spala merele si se usuca bine. Se indeparteaza coditele, apoi, cu un cutit, se scobeste interiorul fiecarui mar, scotandu-se cotorul.

Nuca macinata se amesteca cu mierea. Optional, se mai poate adauga acestei compozitii si stafide inmuiate in apa calduta cu sau fara esenta de rom.

Merele se asaza frumos in tava cuptorului, tapetata cu hartie de copt, se presara in interior un pic zahar de stevie, optional, se presara scortisoara, apoi, rand pe rand, se umple fiecare mar cu compozitia de nuca si miere.

Merele se coc la 220 grade Celsius pentre circa 30 de minute.

Se servesc imediat, fierbinti, cu putina miere deasupra si/sau scortisoara. Sunt la fel de bune si reci.

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s