Hummus cu ardei copti

Delicios!

Ingrediente:

400 g naut uscat

3 ardei capia (eu am avut de la Lidl 3 ardei, marime medie, rosu, galben si portocaliu :D)

2 catei mari de usturoi

3 linguri de tahini

zeama de la o lamaie

sare de mare neiodata, dupa gust

piper negru proaspat macinat, dupa gust

fulgi de chili

3 frunze de dafin

Preparare:

Nautul se pune in apa rece, de cu seara, la inmuiat. A doua zi se clateste de 2 ori si se pune la fiert in apa curata impreuna cu frunzele de dafin si putina sare.

Intre timp se coc ardeii. Se presara sare deasupra si se lasa acoperiti pentru 15 minute. Apoi se curata de pielita, de cotor si de seminte.

Dupa ce nautul a fiert, se scurge si se despieliteaza. Daca vei lua o boaba de naut fiarta in palme si o vei freca cu degetele, vei vedea cum se duce o pielita de pe ea. Stiu, e cam neplacuta aceasta etapa, dar nautul se despieliteaza in acest caz pentru ca hummus-ul sa fie cat mai fin.

In acest punct se rastoarna boabele de naut in robotul de bucatarie, impreuna cu ardeii copti, 2 catei de usturoi curatati si taiati felii, zeama de la o lamaie si tahini. Se mixeaza totul pana cand se obtine o crema cat mai fina. Pe parcurs se adauga sare, piper si chili, dupa gust.

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s