Orezul copilariei reinterpretat 😀
Ingrediente:
Pentru orez:
1 cana orez cu bobul rotund
3 cani lapte vegetal
1 praf de sare
1-2 linguri zahar de mesteacan
1 pastaie de vanilie
Pentru sos:
2 portocale zemoase
1/2 lingurita scortisoara
1/4 lingurita cardamon
1/4 lingurita ghimbir
1/2 lingura amidon
1-2 linguri zahar de mesteacan
Preparare:
Intr-o oala antiaderenta se pune laptele vegetal, praful de sare, pastaia de vanilie taiata in 2 si orezul. Se da oala la foc mediu la inceput, iar dupa ce a inceput fierberea, se reduce focul la minim, se pune capacul si se lasa la fiert circa 20 de minute.
Amesteca din cand in cand in oala pentru a evita prinderea orezului.
Stinge focul si lasa oala acoperita. Dupa 5 minute adauga si zaharul de mesteacan si amesteca bine.
Intre timp te apuci de sosul picant de portocale. Stoarce o portocala. Pune zeama, mai putin 2 linguri, intr-o oala la fiert impreuna cu mirodeniile. Cand sucul fierbe, adauga amidonul amestecat cu cele 2 linguri de zeama si amesteca cu un tel de mana. Pune si zaharul de mesteacan.
Tot acum adauga in sos si feliile de la portocala nr. 2, felii fara pielita. Lasa pe foc circa 2 minute.
Serveste orezul cu sos si felii de portocala.
Pofta buna!