Sweet Potato Porridge

49748534_10216004395915763_1011549232970072064_n

Numai bun la inceput de saptamana geroasa!

 

Ingrediente:

 

1 cana (300 ml) fulgi de ovaz

2 cani lapte de migdale

2 linguri sirop de artar

1 cartof dulce marime medie

1 praf de sare

1/2 lingurita scortisoara

1/2 lingurita nucsoara

1/2 lingurita esenta de vanilie

 

Pentru servire:

 

1 kiwi

1 mandarina

1 mana de nuci

seminte de canepa

sirop de artar

 

Preparare:

 

Curata cartoful dulce, taie-l cubulete si pune-l in apa rece intr-o oala micuta. Da totul pe foc si lasa la fiert pana cand cubuletele sunt patrunse. Se scurge apa si cu pasatorul de piure paseaza cartofii pana obtii un piure de cartof dulce delicios 🙂

Pune intr-o oala antiaderenta fulgii de ovaz, praful de sare, scortisoara si nucsoara, adauga piureul de cartof dulce si laptele vegetal si da oala la foc mediu. In momentul in care incepe fierberea, redu focul la minim si lasa oala pe foc pana cand compozitia s-a legat si a devenit cremoasa, fara lichid in exces. Amesteca din cand in cand cu o spatula de silicon pentru a nu se lipi compozitia de oala.

Pune cele 2 linguri de sirop de artar si amesteca bine.

Serveste terciul impreuna cu kiwi, mandarine, nuci, seminte de canepa si sirop de artar.

 

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s