Clatite cu sfecla rosie si faina de hrisca

IMG_20180206_132840

Pentru a-si pastra culoarea rozalie la copt, fa clatitele doar cu faina alba si inlocuieste zaharul brun cu zahar de mesteacan.

 

Ingrediente:

 

3/4 cana faina de hrisca (cana de 300 ml)

3/4 cana faina alba

3 linguri zahar brun

1/2 cana sfecla rosie fiarta

1/2 lingurita praf de copt

1/2 lingurita bicarbonat

1/2 lingurita sare

1/2 lingurita scortisoara

2 oua marime medie

1 cana lapte de soia

 

Preparare:

 

Intr-un bol se amesteca faina de hrisca cu faina alba, bicarbonatul, sarea, praful de copt si scortisoara. Se amesteca bine.

In blender se adauga sfecla rosie taiata cubulete, se pune putin lapte de soia si se mixeaza bine. Se adauga tot laptele si zaharul brun si se omogenizeaza un piure. La final adauga si ouale, mixeaza putin si gata.

Amesteca ingredientele uscate cu cele lichide folosind un tel de mana. Aluatul trebuie sa aiba o compozitie groasa.

Se incinge o tava de teflon impreuna cu putin ulei, uleiul se sterge cu un servetel, apoi cu un polonic se coc clatitele, pe rand, pe ambele parti.

Eu am folosit o paleta de silicon pentru a intoarce clatitele. In 1-2 minute, la foc mic de tot, clatitele se coc pe fiecare parte.

Se servesc simple, cu sirop de artar, cu stafide si nuca de cocos.

 

Pofta buna!

 

IMG_20180206_132642

IMG_20180206_132914

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s