Hai, pofta mare!
Ingrediente:
3 cani mazare congelata ( cana de 300 ml)
6 cartofi marime medie, fainosi
50 g unt
1 ceapa alba, mare
sare de Himalaya, dupa gust
piper negru proaspat macinat, dupa gust
apa cat sa acopere legumele
800 ml lapte
Preparare:
Intr-o oala suficient de incapatoare se pune untul la topit. Intre timp se toaca marunt ceapa alba, apoi se caleste vreo 3 minute pana cand se inmoaie bine.
Se pune mazarea in oala si cartofii curatati de coaja si taiati cubulete. Se adauga putina sare si apa cat sa acopere legumele. Pune capacul si lasa la fiert pana cand legumele sunt patrunse.
Cu un blender de mana se mixeaza totul adaugand pe rand si laptele.
Se pune supa pe foc, sa mai dea un clocot, se adauga sare si piper dupa gust.
Pofta buna!