Prajitura cu iaurt si coacaze

IMG_20180210_171001

Duminica ❤

 

Ingrediente:

 

5 oua

3 pliculete zahar vanilat

1 cana zahar alb (cana de 300 ml)

2 cani de faina

2 plic praf de copt

300 g iaurt

2 banane foarte bine coapte

200 g coacaze negre congelate

1/2 lingurita sare

 

Preparare:

 

Spumeaza ouale impreuna cu zaharul si zaharul vanilat pana acestea isi tripleaza volumul.

Adauga iaurtul si bananele zdrobite bine cu furculita.

La final se adauga faina amestecata cu praful de copt si sarea.

Va rezulta un aluat ca o smantana groasa. Daca mai e nevoie, mai pune 1-2 linguri cu faina.

Se tapeteaza o tava de 20 X 30 cm cu hartie de copt. Se toarna aluatul si se niveleaza cu spatula.

Coacazele congelate inca se acopera cu 1-2 linguri de faina si se presara peste aluat.

Coace prajitura in cuptorul preincalzit la 180-200 grade Celsius pana la proba cu scobitoarea.

Se lasa la racit si apoi se portioneaza.

 

Pofta buna!

 

IMG_20180210_171024

IMG_20180210_171125

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s