Tagliatelle cu pui si sos de smantana cu ciuperci

IMG_20170514_153924

Pofta mare!

 

Ingrediente:

 

4 piepturi de pui, dezosate, fara piele

4 linguri ulei masline

sare de Himalaya, dupa gust

piper negru, proaspat macinat, dupa gust

500 g ciuperci champignon, mici

50 g unt 80% grasime

2 catei de usturoi

1 lingura faina

1/2 cana supa, cana de 300 ml

1 cana smantana

1/2 cana parmezan

1 cana spanac

500 g tagliatelle cu ou si spanac

1 legatura patrunjel verde tocat

 

Preparare:

 

Taie cubulete pieptul de pui, sareaza-l si pipereaza-l. Incinge un wok, pune 2 linguri ulei de masline si caramelizeaza jumatate din cantitatea de carne. Pune carnea deoparte. Mai pune in wok 2 linguri ulei de masline si caramelizeaza si cealalta jumatate de carne. Da-o deoparte.

In wok-ul in care ai caramelizat puiul, in grasimea ramasa pune si ciupercile, spalate bine si taiate in 2 sau lasate intregi daca sunt mici. Cand s-au patruns bine si s-au facut, important e sa mai ramana crocante, da deoparte si ciupercile.

Tot in wok pune untul la topit, caramelizeaza putin cateii de usturoi tocati marunt si apoi toarna smantana amestecata cu faina si supa sau apa. Da in clocot, la inceput la foc mai tare, apoi la foc mai mic ca sa se lege compozitia. Intre timp adauga si parmezanul ras, sare si piper dupa gust.

In momentul in care ai obtinut un sos legat si aromat poti adauga spanacul si ciupercile, apoi puiul. Lasa sa dea cateva clocote acest sos, ai grija sa ramana suficient sos si toarna-l peste pastele pe care le-ai fiert conform instructiunilor, al dente.

Serveste cu patrunjel verde tocat marunt, deasupra.

 

 

Pofta buna!

 

IMG_20170514_153855

IMG_20170514_154049

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s