Se face repede, e buna, ieftina, excelenta pentru o zi de sambata 😀
Ingrediente:
500 g piept de pui dezosat si fara piele
2 borcane mari de mazare
1 conserva de 400 ml rosii decojite, cubulete
250 g ciuperci champignon, mici
3 catei de usturoi
sare de Himalaya, dupa gust
piper negru, prospat macinat, dupa gust
1 legatura mica de marar verde
500 ml apa
1 ceapa galbena, mare
2-3 linguri ulei de masline
Preparare:
Se incepe cu puiul. Se taie pieptul de pui cubulete, se sareaza si pipereaza, se incinge un wok, se pun 2-3 linguri ulei de masline si apoi se caleste carnea pana cand se caramelizeaza frumos. Carnea trebuie sa fie facuta. Se da deoparte.
Intr-un vas se adauga mazarea spalata bine, ceapa tocata marunt, cateii de usturoi tocati si ei marunt, conserva de rosii si apa. Nu uita de ciuperci. Mie-mi plac cele mici pe care le las intregi sau le tai doar in 2. Adauga si ciupercile la fiert.
Se lasa mancarica pe foc pana cand incepe sa se lege, nu mult, totul se face repede. In acest punct pui si puiul si mai dai cateva clocote. Pui sare si piper dupa gust, iar la final mararul tocat marunt.
Poti lasa mai multa zeama sau mai putina, dupa gust.
Lasa mancarica 10 minute cu capacul pus, in repaus, apoi serveste cu pofta.
Pofta buna!