Mazare cu ciuperci si piept de pui

IMG_20170521_162527

Se face repede, e buna, ieftina, excelenta pentru o zi de sambata 😀

 

Ingrediente:

 

500 g piept de pui dezosat si fara piele

2 borcane mari de mazare

1 conserva de 400 ml rosii decojite, cubulete

250 g ciuperci champignon, mici

3 catei de usturoi

sare de Himalaya, dupa gust

piper negru, prospat macinat, dupa gust

1 legatura mica de marar verde

500 ml apa

1 ceapa galbena, mare

2-3 linguri ulei de masline

 

Preparare:

 

Se incepe cu puiul. Se taie pieptul de pui cubulete, se sareaza si pipereaza, se incinge un wok, se pun 2-3 linguri ulei de masline si apoi se caleste carnea pana cand se caramelizeaza frumos. Carnea trebuie sa fie facuta. Se da deoparte.

Intr-un vas se adauga mazarea spalata bine, ceapa tocata marunt, cateii de usturoi tocati si ei marunt, conserva de rosii si apa. Nu uita de ciuperci. Mie-mi plac cele mici pe care le las intregi sau le tai doar in 2. Adauga si ciupercile la fiert.

Se lasa mancarica pe foc pana cand incepe sa se lege, nu mult, totul se face repede. In acest punct pui si puiul si mai dai cateva clocote. Pui sare si piper dupa gust, iar la final mararul tocat marunt.

Poti lasa mai multa zeama sau mai putina, dupa gust.

Lasa mancarica 10 minute cu capacul pus, in repaus, apoi serveste cu pofta.

 

Pofta buna!

 

IMG_20170521_162415

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s