Chec aromat cu rubarba

IMG_20170507_123924

15 ani ❤ In acest an sarbatorim cu un dulce de sezon!

Ingrediente:

 

200 g unt moale

1 cana zahar

3 oua mari

2 cani faina alba 000

½ lingurita sare

½ lingurita bicarbonat

½ lingurita praf de copt

200 g smantana grasa

2 pliculete zahar vanilat

1 plic zahar vanilat Bourbon

1 ½ cana rubarba

 

Preparare:

 

Se spala bine rubarba, se usuca si se taie rondele.

Se incinge cuptorul la 180 de grade Celsius. O tava de chec, mare, se tapeteaza cu hartie de copt.

Intr-un bol amesteci bine faina, sarea, praful de copt si bicarbonatul.

In alt bol spumezi bine cu mixerul untul moale, zaharul si zaharul vanilat. Adauga apoi ouale, unul cate unul, incorporand bine. Adauga si smantana, apoi ingredientele uscate.

La final adaugi rubarba si amesteci cu o spatula de silicon.

Toarna aluatul in tava de chec, niveleaza cu spatula si coace cca o ora sau pana la proba cu scobitoarea. In prima faza eu las checul la temperatura potrivita, apoi dupa ce checul a crecut frumos incep sa reduc tot mai mult caldura, evitand astfel sa se arda. Daca ai cuptor electric nu e nicio problema in acest sen.

Se lasa la racit si apoi se portioneaza.

 

Pofta buna!

 

IMG_20170507_123942

IMG_20170507_124134

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s