Crochete de conopida si parmezan

IMG_20170326_155000

De duminica 🙂

 

Ingrediente:

 

1 conopida proaspata, marime medie

1 ceapa galbena, marime medie, tocata

2-3 catei de usturoi

3 oua intregi

100 g parmezan ras pe razatoarea cu ochiuri mici

1/2 cana pesmet

sare de Himalaya, dupa gust

piper negru, proaspat macinat, dupa gust

1 lingurita oregano uscat

1 lingurita busuioc uscat

 

Preparare:

 

Se ia conopida, se curata de frunze, se deface in buchetele mici, apoi cu ajutorul robotului de bucatarie se transforma in „orez de conopida”, altfel spus o macini pana cand devine fina. La fel faci si cu ceapa. Poti chiar sa nu pui ceapa daca nu-ti cade bine.

Se pune „orezul” si ceapa intr-un bol termorezistent si se da la microunde – stiu ca nu e sanatos, dar tura asta am facut o exceptie – mai intai 2 minute, apoi inca 2 si inca 2. Intre fiecare tura amesteci bine conopida si ceapa. Se lasa apoi putin la racorit, se varsa intr-o sita si se scurge bine tot excesul de lichid.

Intr-un bol amesteca conopida scursa cu ouale intregi, pesmentul, parmezanul, sare, piper, cteii dati pe razatoarea cu ochiuri mici, oregano si busuioc. Omogenizeza bine.

Se tapeteaza o tava mare de aragaz cu hartie de copt, se ia din compozitia de conopida cu mana usor umezita si se fac crochete, bulete, piftele sau orice forma iti doresti si se pun pe hartie. Cuptorul il incingi la 230 de grade Celsius. Se coc crochetele pana cand incep sa devina aurii-maronii pe fund.

Se servesc calde sau reci, cu sau fara sos, cu piure sau simple.

 

Pofta buna!

 

IMG_20170326_154748

IMG_20170326_154831

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s