Supa de rosii cu cus-cus

IMG_20170326_173026

Amintiri din copilarie 🙂

De inspiratie Savori Urbane.

 

Ingrediente:

 

  • 3 linguri ulei de floarea soarelui
  • 2 linguri faina
  • 1 l suc de rosii sau bulion
  • 1/2 radacina de telina, marime medie
  • 1 ceapa mare, galbena
  • 1 lingurita de zahar
  • 100 g cus-cus
  • sare de Himalaya, dupa gust
  • piper negru, proaspat macinat, dupa gust
  • 2-3 l apa
  • 2 linguri patrunjel uscat

 

Preparare:

Se curata telina si se taie in baghete. Se curata si ceapa, care se lasa intreaga.

Supa de rosii incepe cu un roux (rantas alb) facut din ulei si faina amestecate pe foc. Se pune uleiul intr-o cratita potrivita, se lasa la foc mediu, se adauga faina si se amesteca bine pana sfaraie si se albeste un pic. Nu se lasa la rumenit.

Imediat se stinge cu sucul de rosii, se amesteca bine si se mai adauga telina taiata si ceapa intreaga, eventual crestata un pic. Punem si un pic de sare. Adaugam 2 l apa si punem totul la fiert cu capac.

Se verifica bucatile de telina, acestea trebuind sa fie fierte si moi. Le scoti cu o paleta. Daca a scazut prea mult se poate completa cu inca 500 ml de apa. Se aduce din nou la fierbere. Adauga sare si piper dupa gust. Supa se ingroasa si are o consistenta si un gust tare fain.

Se adauga si cus-cus-ul si patrunjelul uscat, se lasa la fiert cat scrie pe instructiuni, stingi focul, pui capacul, lasi 30 de minute in repaus si apoi servesti.

 

Pofta buna!

IMG_20170326_172613

IMG_20170326_172920

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s