Prajitura cu smantana si stafide

IMG_20170403_173108

Sa incepem bine saptamana 😀

 

Ingrediente:

 

Pentru blat: 

 

2/3 cana zahar tos – eu am folosit cana de 300 ml

1 3/4 cana faina 000

1 3/4 cana fulgi de ovaz

1 lingurita bicarbonat de sodiu

1 cana unt rece

3/4 lingurita sare

 

Pentru crema:

 

900 g smantana grasa

300 g stafide

3 galbenusuri

3/4 cana zahar

3 linguri cu varf faina

1 fiola esenta vanilie

1 plic zahar vanilat bourbon

coaja de la 1 lamaie

 

Preparare:

 

Se tapeteaza o tava de 25 x 35 cm cu hartie de copt. Cuptorul se incinge la 180 grade Celsius.

Intr-un bol se pregateste blatul si crusta. Se amesteca faina cu zaharul, fulgii de ovaz si sarea, plus bicarbonatul. Amesteca bine. Taie untul cubulete si cu mainile incorporeaza-l. Trebuie sa rezulte firimituri.

Cu jumatate din aceasta compozitei se taepteaza fundul tavii de copt care se da pentru 7 minute la cuptor. Se lasa apoi la racit complet. Restul de firimituri se dau la frigider pana cand le vei folosi.

Se trece la crema. Stafidele se pun la inmuiat in apa calduta pentru 1-2 ore, apoi se scurg bine si se dau deoparte. Amesteca smantana cu zaharul, zaharul vanilat si esenta de vanilie plus faina si galbenusurile. Pune totul pe baie de aburi si lasa la fiert pana se ingroasa. Se ia oala de pe foc, se lasa la racorit si se amesteca coaja de lamaie si stafidele.

Toarna crema peste blat, deasupra presara restul de firimituri si da tava la copt pentru cca 30 de minute pana cand prajitura se coloreaza usor in auriu.

Se lasa la racit apoi se da peste noapte la frigider.

A doua zi se portioneaza.

 

Pofta buna!

 

IMG_20170403_172551

IMG_20170403_172656

IMG_20170403_173203

IMG_20170403_173230

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s