Ragu vegan cu linte rosie si praz

IMG_20170115_143529.jpg

O reteta vegana de sos pentru paste, fara carne, un sos “ragu” pe baza de linte rosie si cu “parmezan” de caju.

 

Ingrediente:

 

115 g linte rosie

325 g praz proaspat – 1 radacina marime medie

1 conserva de rosii decojite si taiate cubulete – cca 400 g

500 g spaghete

Spanac congelat, taiat marunt – 100 g

+

50 ml ulei de masline

3 catei de usturoi

1 lingura pasta de tomate

1 lingurita sos de chili

Piper negru proaspat macinat si sare de Himalaya dupa gust

Cateva frunze de busuioc verde – 15 frunze marime medie sunt suficiente

50 g caju crud, daca se poate, dar merge si prajit

 

Preparare:

 

In primul rand, se spala in apa rece lintea si apoi se pune in apa rece la fiert. In prima faza da focul tare, iar cand incepe lintea sa fiarba focul se da la mic. Amesteca din cand in cand. Lintea e gata cand e al dente. Nu o lasa prea mult la fiert, deoarece se face terci si tu vrei sa fie inca intreaga. Se clateste cu apa rece si se lasa la scurs bine, in sita.

Intre timp se pune apa cu sare la fiert si se fierb spaghetele al dene, conform instructiunilor. La final se clatesc cu un jet de apa rece si se lasa la scurs.

Se trece la sos. Intr-un wok incins se pun 2 linguri ulei de masline si se calesc 5 minute rondelele de praz spalat bine si uscat. Cand incep sa se patrunda bine, se adauga lintea, rosiile din conserva cu tot cu sos, o cana de apa si putina sare. Se lasa totul la fiert la foc potrivit pentru 5-10 minute.

Acum este momentul sa adaugi piper proaspat macinat, sosul de chili, restul de ulei, cateii de usturoi tocati marunt si lingura de pasta de tomate. Lasa totul la fiert inca 5 mimute sau pana cand sosoul incepe sa se ingroase. Gusta de sare si piper. La final adauga spanacul congelat, mai lasa totul la fiert 1 minunt ca sa se desfaca spanacul, apoi stinge focul. Adauga si busuiocul verde tocat marunt si amesteca bine.

Sosul se  serveste cu spaghete si deasupra se presara caju macinat fin, in loc de parmezan.

Pofta buna!

 

img_20170115_143331

img_20170115_143340

Reclame

5 responses to “Ragu vegan cu linte rosie si praz

  1. Lintea e gata cand al dente? Ai putea să traduci?

  2. Probabil te referi la termenul „al diente” pe care, deasemeni ar trebui să-l traduci, nu toatã lumea ştie spaniola

    • 😀 Of, m-ai facut sa rad. „Al dente” vine din italiana, daca te uiti pe pachetele de spaghete, de exemplu, iti recomanda un anumit timp de fierbere, astfel incat pastele sa fie „al dente”, adica inca tari, dar nu crude. In general pastele se fierb prea mult si devin prea moi si cleioase. E recomandat sa le fierbi „al dente”, is mai faine asa. La fel am vrut sa zic si cu lintea care sa fie „al dente”, adica fiarta, dar inca tare, o linte intreaga al carei bob sa nu fie terci – lintea fierbe repede si daca o fierbi prea mult se desface toata si se face un terci in oala.

      • Cum era vorba de linte, nu m-am uitat pe pachetul de spaghete, mea culpa. Mă bucur că te-am făcut să râzi. Şi promit să citesc mai des ce scrie pe produse şi să învăț italiana. Zi frumoasă!

      • No, mereu se invata si ceva nou. Inclusiv sosul ragu este un sos italian, se pare ca e originar din Bologna. Is bune si spaghetele cand fierbi lintea 😀 In general, aici, pe blog, scriu rapid retetele, e mai mult un retetar pentru mine. Oricine are intrebari ii raspund atat cat ma pricep si eu sau macar putem deslusi greselile de scriere 🙂 Zi cat mai faina si tie!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s