Nutella Cheesecake

img_20170116_144628

Cu textura si gust de trufa de ciocolata, e cel mai bun cheesecake pe care l-am facut 🙂

Ingrediente:

 

Pentru blat:

 

300 g biscuiti digestivi

100 g unt topit si racorit

1 lingurita scortisoara

1 lingura zahar tos

2-3 linguri lapte

 

Pentru crema:

 

500 g branza dulce de vaci, crema – eu am folosit branza la galetusa de la Lidl

250 ml frisca lichida Meggle

3 linguri cu varf cacao

5 oua

1 lingura esenta vanilie

2 linguri lichior de alune de padure, optional

1 cana si ½ Nutella sau dupa gust, mai multa sau mai putina Nutella, nu strica sa fie din belsug – cana de 300 ml

 

Plus:

 

1 ciocolata de lapte Schoggeten

100 ml frisca lichida

 

Preparare:

 

In primul rand, se pregateste blatul de biscuiti. Se macina fin biscuitii si se amesteca cu scortisoara si zaharul tos, intr-un bol. Untul se pune la topit pe bain-marie, se lasa la racorit si apoi se incorporeaza in aluatul de biscuiti. La nevoie se mai pune putin lapte pentru ca intreaga compozitie sa fie suficient de compacta incat sa se adune la un loc.

Se ia o tava de 24 cm diametru, se tapeteaza fundul cu hartie de copt, apoi se unge toata tava cu putin ulei de floarea soarelui. Se toarna compozitia de biscuiti si se tapeteaza fundul tavii cu acest “blat” folosind mana pentru a nivela blatul si a-l tasa bine.

Se incinge cuptorul la 180 de grade Celsius si apoi se baga tava cu blatul de biscuiti pentru 10 minute. Se scaote tava si se lasa pe un gratar pana se racoreste. Intre timp se baga tava mare de aragaz in cuptor si se lasa la incins.

Se trece la crema. Se amesteca branza cu esenta de vanilie si lichiorul de alune, te folosesti de un tel de mana. Adaugi jumatate din cantitatea de Nutella si omogenizezi bine. Apoi incepi sa adaugi cate 1 lingura de cacao si un ou, omogenizand foarte bine dupa fiecare. Continui asa pana termini ouale si cacaua. La final incorporezi si restul de Nutella. Omogenizezi. Se bate frisca lichida spuma, insa nu bat, trebuie sa fie mai lejera, si cu o spatula de silicon o incorporezi in crema de branza si Nutella.

Se toarna crema peste blatul de biscuiti racorit si apoi se da la cuptor avand drept suport tava de aragaz. In aceasta tava se pune 500 m de apa clocotita, se inchide cuptorul si se lasa la copt. Ii va trebui cam 1 ora jumatate sa se faca, la fiecare jumatate de ora pui 500 ml apa clocotita. In acest mod prajitura se face mai bine, textura iese super, iar blatul de biscuiti nu se arde. Este foarte important acest pas, nu-l ratati!

Cand este gata chesecake-ul? Cand suprafata prajiturii este uscata, adica poti pune degetul fara sa se murdareasca, iar mijlocul este inca putin moale, cand misti tava, mijlocul se misca doar putin, ca un jeleu. In prima faza lasi prajitura la racorit in cuptorul inchis, cu usa intredeschisa, apoi o scoti pe un gratar, cu tot cu tava si o lasi peste noapte la racorit.

A doua zi poti sa pui cheesecake-ul pe un platou si sa-l decorezi. Topeste o ciocolata de lapte cu 50 ml frisca lichida, pe baie de abur, pana cand ciocolata este topita toata si compozitia omogena. Toarna glazura peste cheesecake, lasa la intarit. Se bate frisca ramasa si se decoreaza prajitura cu “moate” de frisca.

 

Pofta buna!

 

img_20170117_120502

img_20170117_120436

img_20170117_120346

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s