Coconut Chocolate Fudge, varianta raw vegana

IMG_20170115_120032.jpg

Ca de duminica ❤

 

 

Ingrediente:

 

250 g prune uscate de la Sanovita, is foarte moi, fara samburi, delicioase

100 g unt de cocos

200 g tahini

2 linguri cacao raw

1 lingura miere/sirop agave

nuca de cocos proaspata, rasa

 

Preparare:

 

Pentru ca prunele sunt foarte moi nu mai trebuie inmuiate in apa calduta.

Se ia robotul de bucatarie, se pun prunele si tahini si se da drumul la viteza mare.

Intre timp pui untul de cocos pe aragaz si il faci lichid, nu trebuie sa fiarba, cu putina caldura se topeste imediat. Il lasi la racorit.

Apoi incepi sa torni putin cate putin din uleiul de cocos in compozitia de prune si tahini. Va incepe sa se omogenizeze foarte bine.

La final adaugi cacaua si miere sau sirop de artar daca simti nevoia de mai dulce, desi prunele is destul de dulci, si omogenizezi bine.

Se ia o tava patrata mica, se tapeteaza cu hartie de copt, se toarna compozitia, se niveleaza, deasupra se rade nuca de cocos. Se da la congelator. Eu am lasat peste noapte.

A doua zi portionezi si servesti cu pofta.

 

Pofta buna!

 

img_20170115_115737

img_20170115_115804

img_20170115_115819

img_20170115_120009

Lasă un comentariu