Clatite cu migdale si iaurt


Daca aveti aparat special pentru gofre folositi-l cu incredere caci vor iesi si mai delicioase. Eu cum nu am avut le-am facut sub forma de clatite. Sunt foarte bune calde.

Ingrediente:

75 g unt moale
5 linguri miere
3 oua
75 g faina integrala
75 g faina de migdale
1/2 lingurita praf de copt
125 ml lapte
125 ml iaurt
1/2 lingurita coaja de lamaie

Plus:
gem de capsuni


Preparare:

Se amesteca bine untul cu mierea. Se adauga galbenusurile. Albusurile se bat spuma.
Se amesteca faina cu migdalele macinate si cu praful de copt. Se adauga amestecului de galbenusuri.
Apoi adaugam iaurtul, laptele, coaj ade lamaie si albusurile batute spuma.

Se pune la incins o tigaie teflonata, se unge cu ulei, apoi se sterge si se pune un polonic de aluat, la foc mic. Clatitele se intorc pe ambele parti.

Pofta buna!

Lasă un comentariu