Mason Jar Salad sau salata la borcan

20190307_073559

M-a cucerit ideea asta de salata, fiind numai buna pentru luat la munca. Nu trebuie decat sa o rastorni intr-un bol, sa amesteci bine si gata.

Ingrediente:

10 frunze de salata verde, creata

10 rosii cherry

2 ardei mici, unul galben si unul rosu

5 ciuperci champignon

1 mana de masline fara samburi

5 linguri de quinoa neagra, fiarta

5 linguri seminte germinate de lucerna

3 tije de usturoi verde

Pentru dressing:

1 lingura generoasa de tahini

zeama de la 1/2 lamaie

sare de Himalaya, dupa gust – aprox. 1 lingurita

mix de piper, proaspat macinat, dupa gust

4-5 linguri de apa

Preparare:

Acest gen de salata (la borcan) este gandita si construita astfel incat in momentul in care o rastorni intr-un bol sa-ti fie usor sa amesteci, fara sa te chinui. E o salata la borcan de luat la munca.

Deci, in partea de jos a borcanului se pune intotdeauna sosul, apoi se construiesc straturi-straturi de legume crude sau gatite, de nuci, seminte sau boabe, paste, verdeturi si, la final, salata verde/rucola/varza, adica baza.

Pentru sosul de tahini nu trebuie decat sa amesteci toate ingredientele. Mai intai lingura de pasta de susan cu zeama de lamaie. La inceput se va intari compozitia, apoi, adaugand apa, sosul va deveni mai fluid. Pune sare si piper, dupa gust, amesteca si toarna sosul in borcan. Zeama de lamaie se pune si ea dupa gust, iar apa pui in functie de preferinte, daca vrei un dressing mai fluid, pui mai multa apa. Depinde de tahini de cata apa va fi nevoie.

Peste sos eu am pus un strat generos de quinoa neagra, fiarta. Nu-ti trebuie decat boabe de quinoa neagra pe care le pui la fiert in apa cu sare. La o portie de quinoa pui 4 portii de apa. Dupa fierbere si umflare, quinoa isi tripleaza volumul sau chiar e de 4 ori mai multa.

Peste stratul de quinoa am pus un strat de seminte de lucerna germinate pe care le-am cumparat direct de la magazin, nu am mai avut rabdare sa le fac in casa.

Urmeaza stratul de ardei taiati cubulete si de rosii taiate in 2, usturoiul taiat rondele, maslinele taiate rondele, ciupercile taiate feliute si, la final, salata verde rupta.

Pui capacul, dai la frigider si a doua zi iei salata la munca.

Pofta buna!

20190307_073712

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s