Piftele vegane din naut si quinoa

20190306_073942

Că tot se apropie postul..

Ingrediente:

1/2 cana quinoa neagra

1 conserva de 400 g naut

1 lingurita chimen pulbere

1/4 lingurita pulbere de coriandru

4 linguri faina de dovleac

1/2 cana seminte crude de dovleac

5 catei de usturoi

sare de Himalaya, dupa gust

mix de piper, proaspat macinat

fulgi de chilli macinati, dupa gust

4 linguri pasta de tomate

2 linguri ulei de masline

Preparare:

Se incepe cu quinoa, ce trebuie fiarta si racita complet. Intr-o oala antiaderenta se pune jumatatea de cana de quinoa neagra (eu folosesc cani de 300 ml), 2 cani cu apa si un praf de sare.

Din momentul in care apa incepe sa fiarba, se reduce focul si se amesteca din cand in cand. Vei observa ca bobitele de quinoa se desfac si se inmoaie. Vor absorbi mare parte din lichid.

Gusta bobitele si daca simti ca sunt patrunse bine, stinge focul si mai lasa-le in apa ramasa, pentru 5 minute. Dupa ce va trece aceasta perioada, bobitele vor fi absorbit aproape toata cantitatea de apa ramasa.

Scurge-le intr-o sita. Raceste complet compozitia de quinoa.

In robotul de bucatarie se pune conserva de naut clatita si scursa bine, semintele de dovleac crude, cateii de usturoi, 2 linguri generoase de pasta de tomate, cele 2 linguri de ulei de masline, lingurita de chimen, coriandrul si putina sare, piper si chilli.

Mixeaza totul bine. Adauga prima cana de quinoa fiarta (din 1/2 cana quinoa cruda iti vor iesi aproximativ 2 cani de quinoa fiarta) si mixeaza in continuare. Adauga si a doua cana de quinoa plus cele 2 linguri de pasta de tomate ramase. Omogenizeaza totul bine.

Transfera compozitia intr-un bol, adauga faina de dovleac, sare, piper si chilli, dupa gust.

Intre timp incinge cuptorul la 180 grade Celsius. Tapeteaza o tava mare de aragaz cu hartie de copt.

Cu mainile umezite formeaza bilute (ies 25 de bilute) pe care le aplatizezi cu palma in tava.

Piftelele se coc 7-10 minute pe o parte, 7-10 minute pe partea cealalta.

Pofta buna!

20190306_073826

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s