Placinta cu visine

20190121_123636

In cautarea aluatului pe care il facea bunica…

Ingrediente:

Pentru foi:

375 g faina alba 000

350 unt 80% grasime, rece de la frigider

2 galbenusuri

6 linguri apa rece

un praf de sare

Plus:

2 maini gris

2 borcane de visine fara samburi puse special la borcan pentru prajituri

zahar pudra pentru decor

Preparare:

Pentru cele care au robot de bucatarie: se adauga in bol faina, untul rece taiat in cubulete, galbenusurile, sarea si apa rece. Viteza trebuie sa fie medie. Va rezulta un aluat omogen, neelastic. Se inveleste aluatul in folie de plastic si il introducem in frigider pentru 30-45 de minute.

Pentru cele care nu au robot de bucatarie, asa ca mine, se ia un vas de plastic, se pune faina si sarea si se amesteca bine. In centru se face o gaura si se adauga untul taiat cubulete. Cu mana framantam un aluat faramicios. In acest punct adaugam galbenusurile si apa batute cu furculita. Framantam cu mana un aluat omogen, usor lipicios. Infoliem si dam la frigider.

Intre timp lasam visinele la scurs.

Cuptorul se preincalzeste la 200 grade Celsius. Se tapeteaza o tava de 25 X 35 cm cu hartie de copt.

Se scoate aluatul de la frigider, se imparte in 2 parti egale. Pe blatul de lucru infainat se intinde prima bila de aluat exact cat marimea tavii. Se tapeteaza funduul tavii cu aluatul.

Cu furculita intepi din loc in loc aluatul. Presara deasupra grisul si apoi imprastie visinile scurse bine.

Peste visine se pune aluatul 2. Se inteapa cu furculita si se da la copt pentru circa 30 de minute, pana cand se rumeneste frumos.

Se pudreaza cat e calda si se portioneaza cand e rece.

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s