Chec cu miere si fulgi de ovaz

26168783_1607373062632906_8264058142185139176_n

Poze mai vechi, reteta pe care abia acum reusesc sa o postez.

 

Ingrediente:

 

2 banane marime medie, foarte bine coapte

1/3 cana ulei de masline

1/2 cana miere

1/2 cana fulgi de ovaz + 2 linguri pentru topping

1 3/4 cana faina alba 000

2 oua

1/4 cana lapte

1 plic praf de copt

2 lingurite scortisoara

1 lingurita esenta vanilie

1 praf de sare

 

Preparare:

 

Preincalzeste cuptorul la 160 de grade Celsius. Tapeteaza o tava mica de chec cu hartie de copt.

Intr-un bol amesteca mierea cu uleiul, adauga bananele pisate cu furculita, ouale si laptele. Omogenizeaza cu un tel de mana. Adauga si esenta de vanilie.

In alt bol amesteca ingredientele uscate: faina alba, fulgii de ovaz, sarea, praful de copt si scortisoara.

Adauga ingredientele lichide peste cele uscate si omogenizeaza cu telul.

Toarna aluatul in tava de chec, niveleaza cu o spatula de silicon si presara deasupra cele 2 linguri fulgi de ovaz.

Lasa la copt circa o ora pana la proba cu scobitoarea.

Lasa la racorit si apoi poti portiona.

 

Pofta buna!

 

26219410_1607373069299572_2730334141948258613_n

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s