Hummus cu avocado

IMG_20170329_170842

De sambata…

 

Ingrediente:

 

400 g naut uscat

2 fructe avocado foarte bine coapte

1-2 lamai

100 g tahini sau pasta de susan

2-3 linguri ulei de masline

5-6 catei de usturoi

sare de Himalaya, dupa gust

piper negru proaspat macinat, dupa gust

fulgi de chili proaspat macinati, dupa gust

 

Preparare:

 

Nautul pune-l in apa rece, peste noapte, la hidratat. A doua zi in fierbi bine in apa curata. Scurge bine nautul, apoi ia in palma boabe fierte si  freaca-le  pentru a inlatura pielita. In acest mod hummus-ulva avea o textura mai fina.

Se ia robotul debucatarie,se pun boabele de naut, avocado curatat si taiat bucatele, tahini, ulei de masline, usturoiul curatat, sare, piper, chili si putina apa in care aifiert nautul. Nu uita sa pui si zeama de lamaie.

Blenduieste totul bine pana cand obtii o pasta omogena, fina, aromata. Pune sare si piper, dupa gust, la fel si lamaie si usturoi.

Se serveste pe paine sau cu lipii.

 

Pofta buna!

 

IMG_20170329_170934

IMG_20170329_171236

Anunțuri

3 responses to “Hummus cu avocado

  1. Buna dimineata! Imi pori da te rog cateva retete pentru joia mare? Trebuie să fie fara ulei

    • Buna, Madalina. Primul lucru care-mi vine acum in minte sunt smoothie-urile, sucurile de fructe si legume, budinicile raw vegane sau vegane. Daca te uiti putin pe blog gasesti mai multe retete din aceste categorii.

  2. Chiar si acest hummus il poti face fara ulei, chiar si fara tahini, mai adaugi apa de la fiertul nautului, mirodenii si blenduiesti bine.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s