Novac de Dunare cu sos de rosii, la cuptor

w

La multi ani de Florii tuturor saratoritelor si sarbatoritilor!

 

Ingrediente:

 

1 kg Novac de Dunare

2-3 tije apio

1 conserva rosii cubulete – 400 g

100 ml vin alb

1 lamaie

+

piper negru proaspat macinat, dupa gust

sare de Himalaya, dupa gust

50 g ceapa rosie

2-3 linguri ulei de floarea soarelui

1 lingura faina

200 ml apa

2-3 frunze de dafin

putin patrunjel verde tocat marunt pentru servire

 

Preparare:

 

Pestele proaspat se curata bine de solzi, se taie capul si se inlatura si se curata de intestine, apoi se clateste foarte bine. Se ia un cutit ascutit si se taie 6-7 rondele de Novac care se pun deoparte intr-un vas. Se presara sare si se lasa in repaus.

Intre timp se incinge un wok, se adauga uleiul si ceapa tocata marunt si se lasa la foc mic 2-3 minute pana se patrunde bine. Se adauga rosiile si tijele de apio spalate si taiate rondele mici, putina sare si piper, frunzele de dafin, si se lasa la fiert 10 minute. Se gusta sosul si se potriveste de sare si piper, tine cont ca ai pus sare si pe peste,  si se da deoparte.

Lingura de faina se amesteca cu apa, ai grija sa nu faca cocoloase, si se toarna peste sosul de rosii.

Se ia o tava de ceramica, se toarna sosul, se pun rondelele de peste, se intercaleaza rondele de lamaie printre peste, se stropeste cu vin alb si se da la 200 de grade pentru circa 30 de minute sau chiar mai mult, verifici ca pestele sa fie facut si sosul legat.

Se lasa putin la racorit, se presara patrunjel verde tocat, apoi se serveste cu pofta.

 

Pofta buna!

 

1

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s