Sirop de portocale

img_20170222_123812

Pentru sucuri sau prajituri, este delicios!

 

De inspiratie secretelebucatarieinoastre.com

 

Ingrediente:

 

500 ml suc de portocale proaspat stors

100 ml suc de morcovi proaspat stors

500 g zahar

 

Preparare:

 

Se amesteca cele 2 tipuri de suc  si la foc mediu le aducem la punctul de fierbere cand incepe sa faca spuma.

Cand sucurile incep sa fiarba adaugam zaharul. Dupa ce siropul incepe sa clocoteasca mai fierbem inca 10 minute. Inchidem focul si adaugam coaja unei portocale rasa pe razatoarea cu ochiuri mici, nu inainte de a o spala si curata bine cu o periuta de bucatarie.

Acoperim cu un capac si lasam deoparte siropul pentru 15-20 minute. Strecoara siropul, toarna-l intr-o sticla sterilizata, siropul inca  fierbinte, inchide capacul si pune sticla intre paturi la racit pana a doua zi.

Servim siropul de portocale cu apa minerala sau plata si cuburi de gheata. Puteti adauga si crengute de menta daca doriti. Sau la prajituri.

 

Pofta buna!

 

img_20170222_123716

img_20170222_123950

Anunțuri

One response to “Sirop de portocale

  1. Pingback: Prajitura cu branza si sirop de portocale | Artă și savoare

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s