Pentru sucuri sau prajituri, este delicios!
De inspiratie secretelebucatarieinoastre.com
Ingrediente:
500 ml suc de portocale proaspat stors
100 ml suc de morcovi proaspat stors
500 g zahar
Preparare:
Se amesteca cele 2 tipuri de suc si la foc mediu le aducem la punctul de fierbere cand incepe sa faca spuma.
Cand sucurile incep sa fiarba adaugam zaharul. Dupa ce siropul incepe sa clocoteasca mai fierbem inca 10 minute. Inchidem focul si adaugam coaja unei portocale rasa pe razatoarea cu ochiuri mici, nu inainte de a o spala si curata bine cu o periuta de bucatarie.
Acoperim cu un capac si lasam deoparte siropul pentru 15-20 minute. Strecoara siropul, toarna-l intr-o sticla sterilizata, siropul inca fierbinte, inchide capacul si pune sticla intre paturi la racit pana a doua zi.
Servim siropul de portocale cu apa minerala sau plata si cuburi de gheata. Puteti adauga si crengute de menta daca doriti. Sau la prajituri.
Pofta buna!
Pingback: Prajitura cu branza si sirop de portocale | Artă și savoare