Prajitura cu branza si sirop de portocale

img_20170224_125001

Praji bun pentru 2 ani de Sezatoare la Brasov.

De inspiratie secretelebucatarieinoastre.com

 

Ingrediente:

 

Pentru foi:

 

6 oua

6 linguri zahar

9 linguri faina

3 linguri ulei

2 lingurite praf de copt

 

Pentru sirop:

 

125 ml sirop de portocale

125 g gem de portocale sau caise

 

Pentru umplutura:

 

200 ml sirop de portocale

200 g unt

150 g zahar pudra/ poti pune doar 50, e destul de dulce siropul

350 ml lapte

1 plic budinca de vanilie

300-400 g branza proaspata de vaci, granulatie fina, eu am folosit cea la la Lidl la galetusa

8 foi de gelatina

 

Preparare:

 

Pentru foi se pregateste o tava de 20 X 30 cm, se tapeteaza cu hartie de copt. Focul se incinge la 180 de grade Celsius.

Se fac 3 foi, pentru fiecare  mixezi separat. Incepi cu o foaie, o coci, mixezi ingredientele pentru a doua, coci, apoi a treia. Le lasi la racit complet.

Se bat spuma 2 oua cu 2 linguri de zahar si un praf de sare pana-si tripleaza volumul si oale se albesc. Aauga o lingura ulei si omogenizeaza bine. Adaugi 3 linguri de faina, rase, si putin praf de copt. Omogenizezi cu spatula. Torni ompozitia in tava tapetata cu hartie de copt, intinzi cat mai uniform aluatul cu spatula si coci cam 5-7 ,minute. Se fac repede, se rumenesc usor la suprafata. Proba cu scobitoarea este buna. Lasi foaia la racit, pui alta foaie de copt in tava si te ocupi si de restul 2.

Siropul de portocale se poate cumpara de la magazine sau se poate face in casa. Revin cu reteta de sirop de casa, chiar merita facut de tine caci nu e scump, intr-o alta postare. Amesteci siropul cu gemul de caise sau de portocale, apoi il treci prin sita ca sa fie cat mai fin. Il lasi deoparte.

De crema te apuci dupa ce foile is racite. Inainte insa pune foile de praji pe masa si insiropeaza-le pe toate 3 cu acest sirop. Ajuta-te de o pensula. Pana faci crema siropul se absoarbe bine in foi. Pune foile de gelatina in apa rece pentru 15 minute. Eu cred ca le-am lasat chiar 30.

Pentru crema amesteca praful de budinca cu 3-4 linguri de lapte rece, fara zahar. Restul laptelui pune-l la fiert si cand da in clocot toarna budinca si cu un tel omogenizeaza bine. Aproape imediat se ingroasa compozitia. Ia-o de pe foc, transfer-o intr-un bol si amesteca din cand in cand ca sa nu prinda pojghita. Lasa la racorit de tot. Cand s-a racit amesteca cu siropul de portocale. Apoi adauga utul la temperatura camerei spumat cu zaharul pudra, iar la final adaugi si branza in compozitie, tot la temperatura camerei, e foarte important ca ingredientele sa aiba cam aceeasi temperatura pentru a nu se taia crema.

Foile de gelatina se scurg de apa, se pun intr-un castron metalic pe foc, la topit, amesteci mereu, nu trebuie sa fiarba, poti ridica din and in cand castronul de pe foc, e suficient sa stea doar deasupra flacarii ca sa se topeasca. In cateva secunde s-au topit.

Se ia un bol de plastic mai micut. Se pune o lingura de gelatina si una din crema si cu o spatula de silicon temperezi compoztia. Mai pui o lingura de gelatina, apoi una de crema de branza si omogenzezi, si tot asa pana cand termini gelatina, abia apoi torni compozitia cu gelatina in cea de branza si amesteci usor cu spatula de silicon.

Se ia tava in care ai copt foile, se tapeteaza cu foile alimentara sau e buna si o punga, se pune o foaie, 1/3 crema, foaie, 1/3 crema, foaie, 1/3 crema si se da la frigider peste noapte.

A doua zi portionezi si decorzei cu putina coaja de portocala proaspat rasa.

 

Pofta buna!

 

img_20170224_124859

img_20170224_124925

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s