De vineri ❤
Ingrediente:
Crap de Dunare proaspat
Sare
Piper
Malai
Plus:
Preparare:
Se ia crapul de Dunare si se incepe curatarea lui care va fi dificila. Solzii sunt mari, iar pielea foarte groasa, cel mai usor este sa iei un cutit cu lama subtire si foarte ascutita si efectiv sa-l jupuiesti de piele, e mai usor decat sa te lupti cu solzii. Dupa ce ai facut operatia asta, il cureti la interior, ii tai capul, coada si aripioarele si-l portionezi rondele.
Se ia fiecare bucata de peste, se sareaza si pipereaza, se trece prin malai si se pune deoparte.
Se face un foc de coceni bine batuti, cocenii dau o aroma deosebita pestelui, cumva de afumat. Se pune pestele pe gratar la foc potrivit inspre mic si se intoarce din cand in cand pe toate partile. Se face greu, deoarece carnea rosie e mai greu de patruns, insa rezultatul merita toata asteptarea.
Se serveste pestele cu saramura ca-n Teleorman si cu mamaliga calda.
Pofta buna!