Crap de Dunare la gratar

crap de Dunare la gratar2

 

De vineri❤

 

 

Ingrediente:

 

Crap de Dunare proaspat

Sare

Piper

Malai

 

Plus:

Saramura ca-n Teleorman

 

Preparare:

Se ia crapul de Dunare si se incepe curatarea lui care va fi dificila. Solzii sunt mari, iar pielea foarte groasa, cel mai usor este sa iei un cutit cu lama subtire si foarte ascutita si efectiv sa-l jupuiesti de piele, e mai usor decat sa te lupti cu solzii. Dupa ce ai facut operatia asta, il cureti la interior, ii tai capul, coada si aripioarele si-l portionezi rondele.

Se ia fiecare bucata de peste, se sareaza si pipereaza, se trece prin malai si se pune deoparte.

Se face un foc de coceni bine batuti, cocenii dau o aroma deosebita pestelui, cumva de afumat. Se pune pestele pe gratar la foc potrivit inspre mic si se intoarce din cand in cand pe toate partile. Se face greu, deoarece carnea rosie e mai greu de patruns, insa rezultatul merita toata asteptarea.

Se serveste pestele cu saramura ca-n Teleorman si cu mamaliga calda.

 

Pofta buna!

crap de Dunare la gratar

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s