Saramura ca-n Teleorman

Saramura ca-n Teleorman

Un sos numai bun de vara.

 

Este un sos de rosii absolut delicios pe care l-am intalnit doar in zona Teleormanului, pe la satele de la Dunare.

Ingrediente:

Rosii de vara, bine coapte, carnoase si zemoase, neaparat dulci
Sare
Catei de usturoi dupa gust
Ardei iute proaspet
Putin ulei

Preparare:

Se iau rosiile si se pun pe gratar, la copt, pe toate partile pana cand se inmoaie bine.
Se iau de pe foc, se da pielita la o parte si cu furculita se paseaza partea carnoasa. Se arunca “verdeata” si “cotorul”.
Si acum totul e in functie de gust. Se pune sare si putin ulei de floare, catei de usturoi dati pe razatoarea cu ochiuri mici si putin ardei iute tocat marunt. Ardeiul iute nu e musai, insa rosiile si usturoiul sunt ingredientele de baza.
Aceste sos merge de miune cu gratar de porc, peste si legume.

 

Pofta buna!

One response to “Saramura ca-n Teleorman

  1. Pingback: Crap de Dunare la gratar | Artă și savoare

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s