Naked cake cu cafea

DSC06841

La multi ani mie! Ca in fiecare an, de vreo 12 ani incoace, imi fac singura tortul. Anul acesta a venit la rand un „naked cake”.

 

Ingrediente:

 

Pentru blaturi:

 

225 g unt

225 g zahar

225 g faina

1 plic praf de copt

1/2 lingurita bicarbonat de sodiu

4 oua mari

3 linguri lapte

1 lingurita esenta vanilie

1 lingura pudra espresso

1 lingura cacao

1/2 lingurita sare

 

Pentru crema:

 

750 g mascarpone

250 ml frisca lichida Meggle

115 g zahar pudra

2 fiole esenta vanilie

 

Pentru sirop:

 

2 linguri pudra espresso

100 g zahar

150 ml apa

 

Decor:

trandafiri naturali

pudra espresso

crema mascarpone

 

Preparare:

 

Se fac mai intai blaturile, de cu seara si se lasa la racit peste noapte. Se incinge cuptorul la 160 de grade, se tapeteaza cu hartie de copt 3 tavi cu diametrul de 20 cm.

Untul la temperatura camerei se spumeaza cu zaharul pana cand obtii o crema fina. Adauga ouale pe rand, la temperatura camerei. Omogenizeaza bine dupa fiecare ou. Adauga vanilia si laptele si omogenizeaza bine. Pune un praf de sare, faina cernuta impreuna cu praful de copt si bicarbonatul. Omogenizeaza bine, dar nu prea mult timp, cu mixerul

Imparte aluatul in 3 parti, una de vanilie, una in care pui pudra espresso si una in care pui cacaua. Coci 3 blaturi separat.Blaturile se coc cam 20  de minute sau pana la proba cu scobitoarea.

Pentru sirop pui toate ingredientele pe foc si lasi la fiert pana se topeste zaharul.

Pentru crema spumezi bine mascarpone cu zaharul pudra si esenta de vanilie, iar apoi incorporezi frisca spumata. Obtii o crema usoara si pufoasa.

Pentru asamblare. In tava in care ai copt blaturile pui o punga, pui blatul de vanilie, il insiropezi usor, din loc in loc, crema, blatul cu espresso, insiropat, crema si blatul de cacao, insiropat. Lasi un sfert de crema pentru a doua zi cand ornezi tortul.

Tortul se da la frigider peste noape, a doua zi se rastoarna pe un platou, se imbraca in crema, dar foarte subtire asa incat sa se vada blaturile. Se decoreaza cu trandafiri naturali, crema si pudra de espressosau dupa imaginatia fiecaruia, dar obligatoriu cu flori naturale.

 

Pofta buna!

DSC06844

DSC06856

DSC06859

DSC06861

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s