O supita cu iz oriental.
Ingrediente:
500 g naut
ulei
1 ceapa
1 catel de usturoi
1 lingurita de chimen seminte
1 lingurita de boabe de coriandru
un praf de scortisoara
1/2 lingurita de curry
1 lingura de ghimbir proaspat, ras
2 morcovi
sare
vegeta
1/2 zeama de lamaie
patrunjel verde
crutoane pentru servit
Preparare:
Nautul se pune de cu seara la inmuiat. A doua zi se clateste si apoi se pune la fiert, pana cand se patrunde de tot. Se strecoara.
Intr-o oala calim ceapa tocata, adaugam usturoiul tocat si ghimbirul ras. Apoi rand pe rand punem si chimenul, coriandrul, scortisoara si curry-ul. Amestecam bine bine apoi stingem cu supa de legume sau cu apa combinata cu 2-3 cubulete knorr de legume. Dam in clocot si adaugam si natutul si morcovii taiati rondele.
Cand legumele s-au patruns bine mixam totul cu un blender de mana, pana obtinem o crema. Adaugam apa la nevoie, sare si zeama de lamaie.
Servim cu crutoane sau lipie la cuptor, cu boabe de naut fierte si patrunjel uscat.
Pofta buna!