Supa crema de naut

DSC01144

O supita cu iz oriental.


Ingrediente:

500 g naut
ulei
1 ceapa
1 catel de usturoi
1 lingurita de chimen seminte
1 lingurita de boabe de coriandru
un praf de scortisoara
1/2 lingurita de curry
1 lingura de ghimbir proaspat, ras
2 morcovi
sare
vegeta
1/2 zeama de lamaie
patrunjel verde
crutoane pentru servit

Preparare:

Nautul se pune de cu seara la inmuiat. A doua zi se clateste si apoi se pune la fiert, pana cand se patrunde de tot. Se strecoara.
Intr-o oala calim ceapa tocata, adaugam usturoiul tocat si ghimbirul ras. Apoi rand pe rand punem si chimenul, coriandrul, scortisoara si curry-ul. Amestecam bine bine apoi stingem cu supa de legume sau cu apa combinata cu 2-3 cubulete knorr de legume. Dam in clocot si adaugam si natutul si morcovii taiati rondele.
Cand legumele s-au patruns bine mixam totul cu un blender de mana, pana obtinem o crema. Adaugam apa la nevoie, sare si zeama de lamaie.
Servim cu crutoane sau lipie la cuptor, cu boabe de naut fierte si patrunjel uscat.

DSC01147


Pofta buna!

DSC01148

DSC01155

Lasă un comentariu