Clatite arabesti

Sunt absolut dementiale. Le recomand cu caldura.

Ingrediente:

Pentru clatite:

o cana de gris
2 cani de faina alba
un praf de sare
1 lingura zahar
un plic praf de copt
o lingura drojdie de bere proaspata
4-5 cani de lapte/apa

Pentru sirop:

1 cana zahar
o cana apa
o lingura zeama lamaie
o lingura ap ade trandafiri


Preparare:

Se amesteca faina cu grisul, praful de sare, zaharul, praful de copt si drojdia. Se adauga rand pe rand canile de lapte si se amesteca bine cu telul. Se lasa la odihnit 15 minute.
O tigaie teflonata se incinge la flacara mare, se pune putin ulei si apoi se sterge cu un servetel.
Cu un polonic luam din compozitie si o punem in tigaie. Clatitele sunt gata cand fac „bulbuci” la suprafata.

NU se intorc pe partea cealalta, la copt.

Cat sunt inca calde se impaturesc.

Pentru sirop se amesteca zaharul cu apa si se fierbe la foc mic pana se leaga uns irop. Se adauga apoi lamaia si apa de trandafiri.
Clatitele se servesc cu sirop si migdale, fistic sau nuci.

Pofta buna!

2 responses to “Clatite arabesti

  1. astea-s pancakes fara oua coapte numai pe o parte.
    te-am prins 😛

  2. pai se aseamana bine 🙂 dar nu e acelasi lucru, plus siropul cu care se servesc cu miros de trandafiri arabesti 😛

Lasă un comentariu