Penne cu ciuperci, la cuptor

Ingrediente:

300 g penne
400 g ciuperci din conserva
250 ml sana

4 oua
telemea
1 ceapa
2 catei de usturoi
ulei
boia
sare
piper


Preparare:

Pastele se fierb conform instructiunilor.
Ceapa se caleste impreuna cu usturoiul, toate tocate marunt, in uleiul incins. Se adauga o lingurita de boia si apoi adaugam ciupercile scurse. Se adauga si sare si piper. Se lasa 10 minute la foc mic, acoperite, pana scade zeama.
Intre timp se bat ouale bine cu sana.
Se unge un vas termorezistent sau de ceramica cu ulei, se pune uns trat de penne, se pune apoi un strat de ciuperci, penne si iarasi ciuperci. Deasupra se toarna ouale batute si se rade telemeaua.


Pofta buna!

2 responses to “Penne cu ciuperci, la cuptor

  1. o varianta simplificata este doar cu pene, telemea, pene si de-asupra sosul de oua cu sana sau smantana. tot la cuptor. eu fac destul de des si servim cu bulion. 🙂

  2. daaaa si eu le ador in aceasta varianta; mama imi facea mereu si stii cum ii, mancarurile copilariei sunt cele mai bune

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s