Piftelute cu mei si seminte de canepa

20200515_145442

Oh, o combinatie care mi-a placut tare. Sunt satioase, iar cu sosul de tahini sunt de-a dreptul delicioase.

Ingrediente:

 

Pentru piftele:

 

2/3 cana mei (cana de 300 ml)

2 1/2 cani de apa

3 morcovi marime mare

4 fire de ceapa verde

2 fire de usturoi verde

3-4 linguri ulei de floarea soarelui presat la rece

1 lingurita turmeric de la GoVeggie.ro

1 lingurita rozmarin proaspat, tocat marunt

sare de mare neiodata de la Sano Vita, dupa gust

piper negru proaspat macinat, dupa gust

1/4 lingurita fulgi de chilli

coaja de la 1/2 lamaie

2 linguri tarate de psyllium de la Sano Vita

75 g seminte de canepa decorticata de la Sano Vita

 

Pentru sos:

 

2 linguri tahini

apa atat cat cuprinde pentru a obtine un sos potrivit

zeama de la 1 lamaie mica

3 catei de usturoi

sare de mare de la Sano Vita, dupa gust

putin piper negru proaspat macinat

1/2 lingurita miere

 

Preparare:

 

Se incinge un wok, se adauga uleiul si se caleste ceapa si usturoiul tocate. Se adauga putina sare, piper si turmericul si se caleste inca 1 minut. Se adauga apoi in wok morcovii dati pe razatoarea cu ochiuri mici si se lasa la calit pana cand sunt patrunsi bine. Se gusta compozitia de sare si piper, se adauga fulgii de chilli, rozmarinul tocat si coaja de lamaie. Se lasa deoparte la racit complet.

Intr-o oala antiaderenta se pune meiul, apa si un praf de sare la fiert. Se amesteca din cand in cand si se lasa pe foc pana cand meiul este facut si a absorbit tot excesul de lichid. Se lasa la racit complet.

Se rastoarna compozitia de morcovi in robotul de bucatarie si se macina fin impreuna cu 1/2 din cantitatea de mei. Se amesteca apoi aceasta compozitie cu restul de mei, semintele de canepa si taratea de psyllium. Se potriveste de sare si piper.

Cu mana umeda se formeaza bilute marisoare (mie mi-au iesit 20 de bucati), care se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se aplatizeaza cu palma. Se coc 30 de minute pe o parte, 30 de minute pe cealalta la 180 de grade Celsius, in cuptorul preincalzit.

Pentru sos se amesteca toate ingredientele (usturoiul trebuie sa fie dat pe razatoarea cu ochiuri mici). Se pune apa dupa gust, pentru un sos mai gros sau mai subtire.

Nota: Toti cei care vor achizitiona produse din magazinul online sanovita.ro si vor introduce codul promotional ”artasisavoare” vor beneficia de 15% reducere!

 

Pofta buna!

 

20200515_145656

20200515_145838

20200515_145904

20200515_151251

Lasă un comentariu