Asa ca de inceput de mai… sa fie cu capsune!
Multumesc Laurei Adamache pentru reteta.
Ingrediente:
4 oua de casa, marime medie
80 g unt 80% grasime
120 g zahar tos
1 plic zahar vanilat
160 g capsune proaspete
120 g faina alba 000
3 g praf de copt
un praf de sare de mare neiodata de la Sano Vita
Preparare:
Pentru inceput se incinge cuptorul la 180 de grade Celsius. Se tapeteaza o tava patrata de 20 x 20 cm cu hartie de copt.
Se taie untul cubulete intr-o craticioara si se pune pe foc mediu la topit. Dupa ce s-a topit, se reduce focul la minim si se mai lasa 3 minute pana se caramelizeaza usor. Va face spuma, deci e bine sa amesteci in permanenta. Sa nu lasi untul mai mult de 3-4 minute pe foc, deoarece se va arde. Untul se lasa la racit complet, e important sa fie rece, dar inca lichid.
Se spala capsunele bine, se lasa la uscat, apoi se taie cubulete.
Se spumeaza ouale cu zaharul, zaharul vanilat si sarea pana cand isi tripleaza volumul si incep sa se albeasca usor.
Se incorporeaza faina cernuta impreuna cu praful de copt, ajutandu-te de o spatula de silicon.
La final se incorporeaza untul racit, in 2-3 transe, amestecand tot cu spatula.
Adauga 1/2 din cantitatea de capsune in aluat si amesteca bine.
Rastoarna aluatul in tava, niveleaza bine, presara deasupra restul capsunelor, din loc in loc.
Tava se da la cuptor pentru 30 de minute.
Se scoate tava din cuptor, se lasa 5 minute la racorit, se pudreaza cu zahar pudra vanilat si se lasa la racit complet. Se portioneaza pandispanul in 16 bucatele egale.
E delicios, usor umed, aromat. Se va manca rapid. Puteti face portie dubla.
Nota: Toti cei care vor achizitiona produse din magazinul online sanovita.ro si vor introduce codul promotional ”artasisavoare” vor beneficia de 15% reducere!
Pofta buna!
nu merge link-ul..
Inca nu am postat retetea, trebuie sa editez mesajul cu ingrediente, preparare si poze 🙂