Tarta cu fasole verde si branza de capra

20200502_165651

Un aperitiv, pe care nu-l pot refuza niciodata, ba chiar pranz in toata regula, satios si gustos.

Ingrediente:

 

Pentru blat:

 

200 g faina alba 000

1/2 lingurita sare de mare neiodata de la Sano Vita

115 g unt rece 80% grasime

1 ou marime mare

 

Pentru umplutura:

 

1 punga 400 g fasole verde congelata

2 linguri ulei de floarea soarelui

4 fire de ceapa verde

1 catel de usturoi

5 oua

400 g smantana grasa

sare de mare neiodata de la Sano Vita, dupa gust

piper negru, proaspat macinat, dupa gust

200 g branza de capra

1 lingurita cimbru verde

 

Preparare:

 

Se incepe cu aluatul. Faina se cerne intr-un vas impreuna cu sarea. Se taie untul rece, cubulete, peste faina si cu mana incepi sa faci firimituri. Adauga oul in centrul compozitiei si framanti un aluat omogen, neelastic. Nu framanta mult, doar cat sa se omogenizeze toate ingredientele.

Pune aluatul intr-o punga si da-l pentru 30 de minute la frigider.

Intre timp pune intr-un vas, la calit, ceapa tocata rondele, in uleiul incins. Dupa 2 minute adauga usturoiul tocat marunt, il mai lasi 30 de secunde, apoi adaugi fasolea verde. Eu am pus-o direct din congelator. Am turnat putina apa deasupra si am lasat totul pe foc pana cand fasolea s-a patruns. Am pus sare si piper, dupa gust. Lasa apoi toata compozitia la racit complet.

Amesteca ouale cu un tel de mana si un praf de sare si de piper negru. Adauga apoi smantana. Sa nu pui multa sare – nu ai nevoie de mai mult, branza de capra este sarata, iar fasolea ai sarat-o si piperat-o si pe ea.

Incorporeaza in oua branza de capra faramitata cu mana si cimbrul verde. Lasa totul in repaus.

O tava rotunda cu pereti detasabili, de 24-26 cm, se tapeteaza cu hartie de copt, doar fundul, si se unge cu ulei.

Se scoate aluatul din frigider, se intinde pe o foaie de silicon cu merdeneaua, in forma rotunda. Cu acest aluat se tapeteaza tava rotunda, ridicand aluatul pana la 3/4 din inaltimea tavii.

Se toarna in centru compozitia de smantana, oua si branza. Se mai da tava pentru 30 de minute la frigider, apoi se baga direct in cuptorul preincalzit la 180 de grade. Dupa 15-minute se da focul la 160 de grade si se coace inca 30-45 de minute, pana cand compozitia de branza, oua si smantana este ferma, dar inca tremura cand manevrezi tava, si deasupra a prins o crusta usor aurie/maronie.

Tarta se lasa peste noapte la racit, iar a doua zi se portioneaza.

Nota: Toti cei care vor achizitiona produse din magazinul online sanovita.ro si vor introduce codul promotional ”artasisavoare” vor beneficia de 15% reducere!

 

Pofta buna!

 

20200501_143026

20200501_143040

20200502_165521

20200502_165719

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s