Raw vegan Raspberry Bars

20190725_205056

Mmm… ador prajiturile raw vegane. As manca in prostie, toate combinatiile. Azi doar o praji simpla cu zmeura 🙂

 

Ingrediente:

 

Pentru ”blat”:

 

200 g nuci pecan

200 g curmale fara samburi, moi – am luat Alesto de la Lidl

1/2 lingurita scortisoara

un praf de sare

 

Pentru ”crema”:

 

1 1/2 cana caju crud de la Sano Vita (cana de 300 ml)

coaja si zeama de la o lamaie mica

miere dupa gust sau alt indulcitor natural gen stevie sau mesteacan

20 linguri unt de cacao topit

1 cana (300 ml) zmeura proaspata

 

Pentru decor:

 

50 g ciocolata cacao 70%, vegana

1 lingura ulei de cocos de la Sano Vita

o mana de fistic crud

 

Preparare:

 

Aceasta ”prajitura” se incepe de cu seara, cand pui la hidratat in apa rece caju crud. Se lasa peste noapte in apa, deci aproximativ 12 ore, apoi se lasa la scurs bine de tot intr-o sita.

Intre timp, in robotul de bucatarie, pui nucile pecan la macinat pentru a obtine faina. Adaugi sarea, scortisoara si curmalele si mixezi totul pana cand vezi ca aluatul incepe sa se adune, sa fie lipicios.

In acest punct se ia o tava patrata, 16 x 16 cm, si se tapeteaza cu hartie de copt. Se rastoarna aluatul de nuci si curmale si se tapeteaza tot fundul tavii cu acest aluat. Te ajuti de maini si de o lingura.

Cureti vasul robotului de bucatarie, adaugi nucile caju hidratate, coaja si zeama de la lamaie si incepi mixarea. Trebuie mai multa rabdare pentru a capata consistenta fina. Se adauga miere dupa gust, 5 linguri aproximativ. Unii zic ca mierea nu e vegana, eu ii ignor 🙂 Sau, daca chiar vrei sa nu folosesti miere, pune zahar de stevie sau de mesteacan.

In timp ce robotul iti mixeaza nucile caju tu topesti untul de cacao pe foc mic sau pe baie de abur. Adaugi 10 linguri in crema si mixezi in continuare. Lingurile se pun treptat, 2-3, mixezi, alte 2-3, mixezi, si tot asa pana le incorporezi pe toate.

Jumatate din cantitatea de crema o intinzi cu o spatula peste blatul de pecan si curmale si dai tava la congelator.

Cealalta jumatate de crema de caju o amesteci cu zmeura si mixezi bine. Incorporezi treptat alte 10 linguri de unt de cacao topit si, daca nu e prea dulce zmeura, mai poti pune miere. La mine nu a mai fost nevoie.

Se scoate tava din congelator, vreo 10 minute e suficient, se intinde crema de zmeura si se da iarasi la congelator pentru vreo 4 ore. Eu am lasat-o pana dimineata.

A doua zi am portionat prajitura cu un cutit subtire (prajitura are acum consistenta unui tort de inghetata; daca lasi prajitura in frigider va deveni cremoasa). E important sa faci aceasta operatiune imediat ce o scoti din congelator, apoi se va mai inmuia si nu mai stau straturile asa de frumos.

Se decoreaza cu ciocolata topita pe baie de abur impreuna cu uleiul de cocos. Deasupra se presara fistic tocat.

Batoanele se pot pastra la frigider pentru consistenta aceea cremoasa si fina sau la congelator si-ti vor aminti de inghetata.

 

Nota: Poti cumpara toate ingredientele de care ai nevoie pentru aceasta prajitura de pe http://www.sanovita.ro. Sa introduci si codul promotional ”artasisavoare” si primesti si 15% reducere!

 

Pofta buna!

 

20190725_205024

20190725_205135

20190725_205229

2 responses to “Raw vegan Raspberry Bars

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s