Rasturnata cu zmeura si ciocolata

20190721_192117

Nu ma dau batuta. Inca 😀 De data asta rasturnata a fost cu zmeura proaspata si ciocolata de lapte.

 

Ingrediente:

 

6 oua de casa

1 cana de zahar alb

1 1/2 cana faina alba 000

1 plic praf de copt

1 plic zahar vanilat

coaja si zeama de la o lamaie potrivita

200 g unt 80% grasime

1/2 lingurita sare de Himalaya de la Sano Vita

500 g zmeura proaspata

100 g ciocolata lapte

 

Preparare:

 

Ouale de casa chiar fac diferenta, pandispanul va iesi pufos, aromat, perfect. Cana folosita de mine a fost de 300 ml, cu aceeasi cana am masurat si faina si zaharul. Cuptorul se incinge la 200 grade Celsius. Tapeteaza o tava de 30 x 40 cm cu hartie de copt.

Se taie untul cubulete si se topeste. Se lasa la racit complet, dar trebuie sa fie inca lichid.

Se spumeaza ouale intregi cu zaharul si zaharul vanilat pana cand acestea isi tripleaza volumul si se albesc. Fiind oua de casa vei obtine o spuma galbena, frumoasa. Apoi, in fir subtire, incorporezi untul mixand bine.

Faina, sarea, zaharul vanilat si praful de copt se cern impreuna dupa care se rastoarna peste ingredientele lichide. Omogenizeaza totul foarte bine. Uneori mai folosesc inca 2 linguri de faina, depinde cat de mari sunt ouale.

Tot acum incorporezi si coaja tocata fin si zeama de la o lamaie.

Fundul tavii se tapeteaza cu zmeura proaspata, iar printre zmeura se imprastie ciocolata de lapte tocata cu cutitul. Deasupra se toarna aluatul, se niveleaza bine si se da la copt.

In circa 30 de minute esate gata. Sau pana la proba cu scobitoarea.

In cuptorul meu cu gaz aproximez, mai intai dau temperatura la mediu, sa fie potrivita, la sfarsit o dau la minim.

Se lasa pandispanul la racit in tava, apoi se rastoarna pe un platou, se indeparteaza hartia de copt si se portioneaza.

 

Pofta buna!

 

20190721_192041

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s