Chec cu nuca si mac

DSC00280

O combinatie binevenita!

 

Ingrediente:

 

8 oua

1 1/2 cana zahar

200 g unt topit si racorit

coaja de la 2 portocale

coaja de la 1 lamaie

200 ml suc proaspat portocale + lamai

1/4 cana lapte praf

1 cana mac macinat

1 cana nuca macinata

2 cani faina

1 plic praf copt

1 lingurita bicarbonat

1 lingurita rasa sare

1 lingurita esenta vanilie

 

Preparare:

 

Pregateste-ti toate ingredientele pe masa de lucru.

Spumeaza ouale cu zaharul si praful de sare pana-si tripleaza volumul si se albesc. In acest punct adaugi untul topit si racorit, ca pentru maioneza. Adauga sucul de citrice si coaja lor si esenta de vanilie.

Intr-un bol amesteca laptele praf cu nuca si macul si 1 cana faina, bicarbonatul si praful de copt. Acest amestec il torni incet peste ingredientele lichide. Omogenizezi mereu cu mixerul. Mai pui o cana de faina, omogenizezi. Rezulta un aluat gros, ca o smantana groasa.

Tapeteaza o tava de 25 X 35 cm cu hartie de copt, toarna compozitia, niveleaza si coace pana la proba cu scobitoarea, cca 30 de minute, foc potrivit la inceput, apoi mic.

Lasa la racorit si portioneaza.

 

Pofta buna!

 

DSC00283

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s