Supa crema de rosii si girasoli cu gorgonzola si nuci

Miami!

Ingrediente:

3 morcovi mari
2 cepe albe medii
2 catei de usturoi
ulei de masline
sare
piper
cubulete de legume optional
2 cutii de rosii decojite
2 frunze de dain
1 lingurita zahar
o cana lapte gras
250 g girasoli cu gorgonzola si nuci

Plus:

parmezan
busuioc verde
ulei de masline

Preparare:

Calesti ceapa in uleiul incins. Adaugi si usturoiul tocat marunt, calesti putin, 30 de sceunde, si adaugi morcovul taiat rondele, urmat de cele 2 cutii de rosii decojite cu 2 tot cu sos. Pui sare, piper, zahar, cubuletele de legume, frunzele de dafin si apa, cat sa acopere bine legume. Pui capacul si fierbi pana cand morcovii sunt patrunsi.
Scoti frunzele ded afin si pasezi supa cu blenderul. Adaugi laptele, dai un clocot, pui girasoli si fierbi 5 minute.
Stingi focul, lasi in repaus 10 minute.
Servesti cu ulei de masline, parmezan ras si busuioc verde.

Pofta buna!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s