Supa crema de broccoli

Merge o supita fierbinte in miez de iarna 🙂

Ingrediente:

1 broccoli proaspat marime medie sau chiar congelat
1 morcov mare ras
1/2 telina mica rasa
2 cepe albe medii
sare
piper
apa cat sa acopere legumele
cubulete de legume optional
3 linguri de unt
3 linguri de faina
200 ml lapte
1 cana de branza cheddar/cascaval/parmezan

Preparare:

Conopida desfacuta in buchetele mici impreuna cu ceapa tocata si cu telina si morcovul dat pe razatoare se pune la fiert cu apa cat sa acopere legumele. Se pune capacul si se lasa la fiert pana cand is patrunse bine.
Intr-o tigaie topesti untul, adaugi faina sare si putin piper, apoi laptele si lasi la foc mic sa fiarba pana se ingroasa. Cam 1-2 minute. Pui branza si o lasi sa se topeasca bine. Diluezi cu zeama din supa si apoi torni totul peste legume. Blenduiesti totul bine, pui sare, piper si cubulete de legume dupa gust. La nevoie mai pui lapte sau apa, dupa preferinta. Dai un clocot si gata.
Dupa preferinta, poti sa blenduiesti doar jumatate din supa, restul lasi la vedere, morcovi, telina, in special bucatelele de broccoli, dar pentru asta legumele nu trebuie fierte foarte tare sau, de la un punct, scoti cateva buchetele verzi de broccoli separat si le adaugi apoi in supa blenduita.

Pofta buna!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s