Asteptandu-l pe Mosul va invit la o prajitura ciocolatoasa.
Reteta este preluata de aici.
Ingrediente:
Pentru crema:
Pentru foi:
2 linguri miere
2 linguri cacao
100 gr zahar
5 linguri ulei
1 lingurita bicarbonat de sodiu
2 oua
350 gr faina
1-2 linguri lapte
zeama de la o lamaie
Pentru glazura:
margarina
zahar
cacao
esenta de rom
Preparare:
Pe baie de aburi se fierb: ouale, zaharul, mierea, cacao si uleiul. Se mixeaza totul pana ce se ingroasa. Apoi se adauga bicarbonatul stins cu zeama de lamaie, laptele si faina.
Se framanta si se imparte in trei parti egale. Se intind foile si se coc pe dosul tavii cca 7-10 minute. Foile sunt pentru o tava cu dimensiunile 32/20.
Preparam budinca, o lasam la racit si adaugam apoi visinele scurse si fara samburi.
Asamblam prajitura: foaie, crema, foaie, crema, foaie, iar deasupra punem glazura fierbinte.
Pentru glazura punem toate ingredientele intr-o cratita, mai adaugam si apa si lasam pana se ingroasa.
Lasam prajitura la rece si o taiem a doua zi.
Pofta buna!